Muzički spektakl “ROK OPERA “ organizovan je u zajedničkoj saradnji Novosadskog Big Benda i Hora i Orkestra Opere Srpskog narodnog pozorišta. Na programu koncerta zastupljeno je  17 antologijskih muzičkih hitova rok grupa čija su imena uvrštena u enciklopedije svetske i domaće muzičke scene 20. veka. Koncertom se odražava duh autora i jedne slavne epohe rok muzike  , u kojoj  su poznata imena ušla u rokenrol kuću slavnih, i vremena kada su nastali neprevaziđeni hitovi i himnični refreni koji su se prenosili od 70-ih godina na ovamo. Sama pomisao da 140 izvođača izvodi muziku Led Cepelina, Dip Parpla, Kvina,Bitlsa, Pink Flojda,Van Halena, Europe,Aerosmith, Tine Tarner,EKV i drugih svetskih grupa ostavlja utisak da se radi o još neviđenom muzičkom spektaklu na našim prostorima.  

U spoju muzičkih žanrova roka, džeza i opere, a u interpretaciji Novosadskog Big Benda i Hora i Orkestra Opere SNP-a, ove 2018. godine, široj publici biće predstavljen još jedan ekskluzivni koncertni program. Dirigent i autor muzičkih aranžmana je Fedor Vrtačnik, umetnički rukovodilac Novosadskog Big Benda, a kao vokalni solisti nastupaju Danka Adamov, Renata Starović Petošević, Maja Andrić, Dragana Keler, Zoran Šandorov, Vojislav Malešev,Jelena Končar solistkinja opere i  članovi Hora Opere SNP-a.. Koncert traje oko 110 minuta. 

 Izuzetan dvočasovni koncert Jelene Tomašević i novosadskog big band-a sa potpuno novim jazz-pop aranzmanima Jeleninih pesama u kom dominiraju  hitovi poput Jutro,Ime moje,Radio svira za nas, Kosava, Okeani, Oro.Život u koferima...Program je takodje obogacen  domaćom tradicionalnom muzikom u modernim muzičkim aranžmanima. 18 vrsnih muzičara na sceni , dva sata prepuna pozitivnih emocija koje Jelena ostavlja  izvodeći ovaj jedinstven i autentičan koncert.

DISKO &  FUNK NIGHT


Naj dinamičniji program iz repertoarsek lepeze Novosadskog big benda uz gostovanje velike pop dive BOJANE STAMENOV .
Preko dva sata svetskih i domaćih hitova disko i funk muzike od 70-tih godina XX veka pa sve do poslednjih hitova sa MTV-ja.
18 izuzetnih muzičara sa fantastičnim instrumentalnim solistima obećava sasvim sigurno dobar provod.

 
 
"MUZIKA DOBROG RASPOLOŽENJA " 
 

Izuzetno dinamičan,savremen i autentičan , 90-to minutni program  pun sveže energije  pop,funk,disco, & filmske  muzike koji  orkestar izvodi u 17-to članom sastavu u potpuno novim aranžmanima uz pomoć  naših solosta DANKE ADAMOV i ZORANA ŠANDOROVA  . Sam program je sastavljen od velikih svetskih pop i jazz hitova poput "Street life",You can leave your hat on, I will survive“ "Think',"Supertsition, Higherground,I feel good, Sway.. kao i sa većinom numera sa našeg poslednjeg Cd-a „SAMO MUZIKA“  poput  " Ti se ljubiš na tako dobar način" ,  "Ljujaj me nežno",  "Par godina za nas"...    

 
KONCERT FILMSKE MUZIKE „ 
 
Romantično putovanje kroz filmsku muziku XX veka! Nezaboravne i Oskarom nagrađene teme iz filmova Kum, Ljubavna priča, Kosa,Nemoguća misija, Džems Bond,Roki,Lovac na jelene,Njujork-Njujork, Kraljevi mamba,Braća Bluz.......
Sjajan i reprezentativan program koji se temelji na koncipiranom filmskom muzičkom materijalu i koji u svakom slučaju ostavlja utisak ! Blizu dva sata kvalitetne svetske i domaće  filmske muzike uz instrumentalne soliste big benda i vokalnu solistkinju Svetlane Palade.

 
„SAV TAJ  JAZZ & FUNK „
 
U koncertnoj sezoni svih velikih big bend orkestara, kao temeljni pravac i profesionalni muzički oslonac , se pojavljuje JAZZ  kao lajt motiv za život i stvaranje svakog džez muzičara.
Gilespi,Hancock,Rollins,Crusaders,Gershwin,Washingtone,Jobim,Eart wind and fire.... samo su neka od imena autora koja su pojavljuju na ovom vrhunskom koncertnom događaju jazz i funk muzike. „SAV TAJ JAZZ“...  nudi paletu savremene pesmarice koja u svakom segmentu izvođenja nadahnutom izvornošću podseća koliko je jazz univerzalna i polivalentna umetnost.
Veliki svetski jazz standardi u big band aranžmanima! Muzika sa velikih jazz scena, kao i moderno viđenje nekih pop&rock kompozicija u jazz aranžmanima...Blizu dva sata visoko kvalitetne muzike uz izuzetne instrumentalne soliste novosadskog big benda. Gost na programu -TANJA JOVIĆEVIĆ-vokal.