top of page

чет 21. мар

|

Beograd

DISCO OPERA U BEOGRADU

Tickets are not on sale
See other events
DISCO OPERA U BEOGRADU
DISCO OPERA U BEOGRADU

Time & Location

21. мар 2024. 20:00 – 22:00

Beograd, Dečanska 14, Beograd 11000, Serbia

About the Event

Neobičan spoj klasične disco muzike i gvozdene opere odigraće se 21. marta na sceni mts Dvorane u okviru popularnog muzičkog projekta „DISCO OPERA“, koja slovi za spektakl koji spaja različite muzičke žanrove, ali i publiku najrazličitijih senzibiliteta.

Disco opera se realizuje u saradnji Novosadskog Big Benda i orkestra Opere Srpskog narodnog pozorišta a tokom višečasovnog programa, publika će imati prilike da čuje 22 antologijska muzička hita u izvođenju diva disco ere. Dirigent i autor muzičkih aranžmana je Fedor Vrtačnik, a kao vokalni solisti nastupaju Bojana Stamenov, Zoran Šandorov i Nevena Reljin i vokalni kvintet Disco sisters.

Koncertom se odražava duh autora i jedne slavne epohe disko muzike, u kojoj su poznata imena ušla u kuću slavnih, i vremena kada su nastali neprevaziđeni hitovi i himnični refreni koji su se prenosili od 70-ih godina na ovamo.

Sama pomisao da 50 izvođača izvodi muziku Majkla Džeksona,Ert wind and fire, Quincy Jones-a Done, Samer, Abbe, Boney M, Bee Gees, Stivija Vondera… i drugih svetskih pop ikona, ostavlja utisak da se radi o još neviđenom muzičkom spektaklu na našim prostorima

Share This Event

bottom of page