top of page
272930709_4754966647919086_8945919890154704208_n.jpg

Rock opera

Muzički spektakl “ROK OPERA“ - spoj muzičkih žanrova rok i klasične muzike, organizovan je u zajedničkoj saradnji Novosadskog big benda i hora i orkestra opere Srpskog narodnog pozorišta 2018. godine

 

Na programu koncerta zastupljeno je preko dvadeset antologijskih muzičkih hitova rok grupa čija su imena uvrštena u enciklopedije svetske i domaće muzičke scene 20. veka.

 

Sama pomisao da 40 izvođača izvodi muziku Led Cepelina, Dip Parpla, Kvina, Bitlsa, grupe Pink Flojd, Van Halen, Europe, Tine Tarner, Whitesnake, AC/DC, Toto i drugih svetskih izvođača nagoveštava da se radi o još neviđenom muzičkom spektaklu na našim prostorima.

 

Dirigent i autor muzičkih aranžmana je Fedor Vrtačnik, umetnički rukovodilac Novosadskog big benda.

Vokalni solisti su: Bojana Stamenov, Zoran Šandorov, Mattia Zanata, Nikola Mijić  a hor čine članovi hora opere SNP-a u Novom Sadu.

Koncert traje oko 130 minuta.

DOP_8870.jpg

DISCO OPERA DISCO SHOW

Nakon uspešnog projekata  “ROCK OPERA”, združeni sastav novosadskog big benda, članova hora i orkestra opere Srpskog narodnog pozorišta vas vodi na fantastično putovanje kroz najlepše teme Disco muzike!

 

DISCO, koji je u početku predstavljao alternativu i underground, veoma je brzo osvoji srca ljudi širom planete a odrazio se i na modu, stil i način života. Disco je postao društveno-kulturni fenomen, čiji su se efekti prelili izvan muzičke sfere.

Još uvek se pamte hitovi i nezaboravni refreni koji su pojavom elektronske muzike doživeli i  veliki broj obrada i remiksa. U našem slučaju simfonijskog remiksa koji se rađa u aranžmanima koje potpisuje Fedor Vrtačnik a izvodi orkestar opere SNP-a i Novosadski big bend.

 

Na programu koncerta nalaze se neki od najpoznatijih autora Disko talasa sedamdesetih i osamdesetih: Abba, Boney M, Bee Gees, Michael Jackson, Stevie Wonder, Dona Summer, Aretha Franklin, Quincy Jones, Wild Cherry itd.

 

Dirigent - Fedor Vrtačnik

 

Solisti: Bojana Stamenov, Jelena Pajić, Zoran Šandorov, članice hora opere SNP-a „DISCO SISTERS“, Gabor Bunford - tenor saksofon i Dragan Kozarčić - truba.

Tri tenora

Tri tenora

Nakon uspešnih projekata “ROCK OPERE” i "DISCO OPERE", združeni sastav Novosadskog big benda i orkestra opere Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada vas vodi na romantično putovanje kroz najlepše ljubavne teme iz filmskog, operskog i svetskog repertoara pop i evergin muzike.

 

Tri fantastična tenora: Mattia Zanatta (Italija) i Dušan Svilar (Srbija) i Stevan Karanac (Srbija) uz instrumentalne soliste orkestra i uz savremene muzičke aranžmane potpuno će osvojiti vaša srca prelepim muzičkim temama iz čuvenih filmskih blokbastera, fantastičnih opera i popularnih evergrin songova.


Dovoljno je reći da se na repertoaru koncerta, sa kojeg ćete sasvim sigurno izaći puni utisaka nalaze dela Pučinija, Morikonea, Mancinija, Rote, Kandera, Bakalova, Myersa, Modugna, Rodžersa i mnogih drugih velikana svetske muzičke scene.

Koncert traje 100 minuta.

Dirigent-Fedor Vrtačnik

Instrumentalni solisti:
Aleksandar Bahun - klavir
Gabor Bunford - tenor saksofon
Vladimir Ćuković - violina
Dragan Kozarčić - truba

Zoran Šandorov

SHOW TIME

 

Fantastično muzičko putovanje kroz muziku 70-tih, 80tih,90-tih i velikih svetskih hitova Bruno Marsa, Stinga , Adelle,Harry Styles-a, Done Summer,Steve Wondera,Beyonce,Arethe Franklin,Miley Cyrus,EWF,

Princ-a,Tine Turner..

120 minuta žestokog party-show-a koje uz instrumentalne soliste novosadskog big benda izvode Bojana Stamenov i Zoran Šandorov. Orkestrom diriguje Fedor Vrtačnik

Slika-40.jpg
NS BIG BAND PROMO 3.jpg

VELIKA FILMSKA AVANTURA

live.jpeg

Romantično putovanje kroz filmsku muziku XX veka.

 

Nezaboravne i Oskarom nagrađene teme iz filmova Kum, Ljubavna priča, Kosa, Nemoguća misija, Džems Bond, Roki, Lovac na jelene, Njujork-Njujork, Kraljevi mamba, Braća Bluz...

Sjajan i reprezentativan program koji se temelji na dobro poznatom filmsko-muzičkom materijalu koji je obeležio jednu epohu.

 

Blizu dva sata kvalitetne svetske i domaće filmske muzike uz  sjajne instrumentalne i vokalne soliste big benda.

Na programu dela istaklnutih kompozitora filmske muzike: Džon Vilijams, Enio Morikone, Nino Rota, Džon Bari, Čarli Čaplin. Stenli Majers, Frensis Le, Čak Mandžone, Lalo Šifrin i drugi.

NOVOSADSKI BIG BAND.jpg

Jelena Tomašević i Novosadski big bend

10.jpg

Program dvočasovnog koncerta čine dobro poznati hitovi Jelene Tomašević uz pratnju Novosadskog big benda.

 

Pored hitova kao što su Jutro, Radio svira za nas, Kosava, Okeani, Oro, Život u koferima itd. koji su aražirani za izvođenje sa big bendom, program je obogaćen i tradicionalnom muzikom čije aranžmane takođe potpisuje Fedor Vrtačnik.

Na programu koncerta nalaze se i numere koje je Jelena snimila u serijalu "Zvezde pevaju zvezde" koje je pokrenuo Radio S.

Jelenin jednistveni glas i emocija kojom pleni na sceni ujedninjen sa snažanim zvukom Novosadskog big benda neće nikoga ostaviti ravnodušnim!

DSC_1192.jpg

SAV TAJ JAZZ & FUNK

Jazz i funk predstavljaju temeljni pravac i profesionalni muzički oslonac svih velikih big bendova.

Gilespi, Hancock, Rollins, Crusaders, Gershwin, Washingtone, Jobim, Eart wind and fire, samo su neka od imena autora koja su pojavljuju na ovom vrhunskom koncertnom događaju jazz i funk muzike. 

Na programu su svetski jazz standardi aranžirani za big band, kao i moderno viđenje nekih pop&rock kompozicija ali ovog puta u jazz aranžmanima.

 

Blizu dva sata kvalitetne muzike uz izuzetne instrumentalne i vokalne soliste novosadskog big benda.

bottom of page